Afrika ve Asya'daki mazlum kardeşlerimize sadaka, zekat bağışlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Afrika ve Asya'daki Talebelerin hemen hemen hepsi ekonomik olarak çok zor durumdaki ailelerden geliyor ve miktarı az bile olsa her yardım onların hayatını biraz daha kolaylaştırıyor.
Zekat ve Sadaka yardımlarınızı medreselerde okuyan ilim talebelerimize ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Sadaka bağışlarınız kardeşlerimizin yüzünde tebessüm olduğu gibi onların ihtiyaçlarını gideriyor.
Gelin Afrika ve Asyadaki kardeşlerimizi sevindirelim. Rabbimizin rahmetinden istifade edelim....
Zekât, dinen zenginlik ölçüsü kabul edilen miktarda (nisap) mala sahip olan kimselerin Allah rızası için muayyen kişilere vermesi gereken belli miktarı ifade eder. Zekâtın farz olması için şartlar; malların nisaba ulaşması yanında nâmî (üreyici/artıcı) olması, sahip olunduğu andan itibaren üzerinden bir yıl geçmesi, bir yıllık borcundan ve aslî ihtiyaçlardan fazla olmasıdır.
Nisap, zekâtla yükümlü olmak için esas alınan zenginlik ölçüsüdür. Bu ölçü, altında 20 miskal (80.18 gr), devede 5, sığırda 30, koyun ve keçide 40 adettir.
Bir kimseye zekâtın farz olması için o kimsenin müslüman, akıl sağlığı yerinde, ergenlik çağına gelmiş ve hür olması (Kâsânî, Bedâî', II, 4-5) bir yıllık borcundan ve aslî ihtiyaçlarından fazla hakikaten ya da hükmen artıcı, yani kazanç sağlayıcı nitelikte “nisap miktarı” mala sahip olması gerekir.